Avaldamise kuupäev: 2023-09-21

KUIDAS VALIDA ÕIGET TALVEREHVI?

Talv on peatselt käes ja koos sellega tuleb ette valmistuda lumisteks ja libedateks teeoludeks. Üks oluline osa talverõõmu ohutul nautimisel on õige talverehvi valimine. Talverehvid mängivad olulist rolli meie turvalisuse tagamisel kargetes ilmastiku tingimustes. Selles artiklis käsitleme olulisi tegureid, mida tuleks arvestada sobiva talverehvi valimisel.

Milliseid tegureid tuleks järgida talverehvi valimisel? 

1. Talveilmadele vastav märgistus: naast- või lamellrehvide valimisel tuleb kindlasti jälgida, et need vastaksid talveilmadele. Euroopa Liidus on lamell- või naastrehvidel kohustuslik märgistus, mis näitab nende talviseid omadusi. Otsige rehvi küljel olevat märgistust, kus on kujutatud lumehelbe sümbolit: see on talverehvi kõige olulisem märge "3PMSF".  Sellist märgistust nähes võid olla kindel, et rehvid on mõeldud kasutamiseks talvistes tingimustes.

2. Tugev haarduvus lumel ja jääl: Üks peamisi omadusi, mida tuleb talverehvi valimisel arvestada, on selle haarduvus lumel ja jääl. Kontrollige rehvi mustri sügavust ja kuju. Sügavamad sooned ja spetsiaalsed lamellid aitavad suurendada haarduvust ja vähendada pidurdusteekonda talvistel teedel. 

3. Vesiliu ennetamine: Lisaks lumele ja jääle peame talvistes oludes arvestama ka märja teekattega. Veekindlus on oluline omadus, mis aitab vältida vesiliu tekkimist. Uurige rehvi mustri sügavust ja vaadake, kas sellel on spetsiaalsed kanalid, mis juhivad rehvi alt vett eemale. Mida paremad on rehvi sooned, seda vähem on ohtu, et kaotate juhitavuse märjal teel.

4. Õige rehvisuurus ja -tüüp: Lumerehvi valimisel tuleb alati arvestada ka sõiduki õiget suurust ja tüüpi. Kontrollige auto kasutusjuhendit või konsulteerige spetsialistiga, et leida sobivad rehvid. Õige suurus ja tüüp tagavad optimaalse jõudluse ja ohutuse talvistes tingimustes.




Talverehvide valimine on oluline osa talverõõmu nautimisest. Õige rehv tagab parema haarduvuse, turvalisuse ja sõidumugavuse lumistel ja libedatel teedel. Ärge unustage jälgida talveilmadele vastavat märgistust, kontrollida haarduvust lumel ja jääl, veekindlust ning mürataset. Samuti veenduge, et valitud rehv sobib teie sõiduki suuruse ja tüübiga. Hoolikalt valitud talvrehve aitab teil külma ilma nautida ja tagab teile ja teie lähedastele turvalise sõidu. Eestis on talverehvid kohustuslikud 1. detsembrist 1.märtsini.

Kui sa ei ole päris kindel, milline rehv on sinu jaoks sobiv - siis kirjuta või helista meie spetsialistidele ja meie aitame sind! Kõnekeskus töötab igal tööpäeval 10-17ni! Tutvu Inter Cars 24 rehvivalikuga siin. Tasuta Kiire Tarne üle Eesti!





























Tutvu kogu valikuga siin: